THE PILLOWMAN 

Martin McDonagh’s The Pillowman opens in a prison cell where a young writer is being questioned about the children’s tales he has written – grim tales which have inspired copycat killings in the streets outside. Two interrogators tease out the resemblance between real and fictional worlds while probing the personal responsibility of the writer. Story piles upon story as the evening progresses, and the tension mounts when parallel interviews taking place in the adjoining cell with the writer’s brother are revealed.

This design was conceptualised for a mid-large scale touring company for the Wales Millennium Centre Studio, using three 'cubes' made of bare steel and raw timber along a dirt floor. Using two way mirror and taking the action into traverse it aims heighten McDonagh's key point where he asks the audience question their own judgement of art and the responsibility of the artist and audience.

BILLY BUDD